A családalapítás nagy kérdései

Minden pár életében eljön az az idő, amikor elkezdenek gondolkozni a családalapításon. Hiszen ez hatalmas döntés és felelősen kell meghozni, minden körülményt figyelembe véve. Egyrészt fontos, hogy milyen környezetbe születik a kicsi. Nem mindegy hogy egy tágas kertes ház vagy egy szűkös panel lesz a gyerekkorának a helyszíne.

Mi is ezt latolgattuk a férjemmel a minap. Szerencsére a házunk már megvan, egy nagyon kedves és nyugodt környéken. Nagy kertje van hatalmas öreg fákkal az udvaron, amikre majd lehet hintát szerelni. De elgondolkoztunk, hogy érdemes lenne beszerezni egy napelem rendszert. Hiszen környezettakarékos is, és még költségekben is jobban jövünk majd ki.

De más dolgokban is kellett döntenünk. A leendő gyermekünknek ugyanis rengeteg holmit, babakelengyét kell majd beszerezni, ami azért elég jelentős tud lenni anyagilag. Ezért nem árt, ha mindent megtervezünk. Ezzel is könnyebb dolgunk lesz már később.

Egyik ilyen kardinális kérdés a babakocsi. Hiszen ez is egy nagyobb kiadásnak számít. és jó tudni, hogy mégis mire készüljünk. Ezért elkezdtem keresgélni az interneten, és rátaláltam a sport babakocsira.

Nagyon megtetszett nekem ez a fajta babakocsi, mert rengeteg előnnyel jár. Egyrészt könnyen csukható, és így a szállítása és a tárolása sem jelent problémát. Ha utazni szeretnénk valahova, csak összecsukjuk, betesszük az autónk csomagtartójába, és már mehetünk is.

Aztán nagyon kényelmesnek is tűnik. Az ülés párnázás a baba igényei szerint van kialakítva. Ezzel is biztosítva van, hogy kényelmesen aludjon, és az utazás minden percét élvezze. Sport babakocsival biztos lehetek benne, hogy nem lesz nyűgös a kicsim, mert teljesen komfortosan tud pihenni.

Ezek a sport babakocsik nem csak kényelmesek, hanem biztonságosak is. Egyrészt védenek az ellen, hogy a baba véletlenül kiessen, vagy amikor már többet mozog, kimásszon. Így biztosak lehetünk abban, hogy minden körülmények között a babakocsiban marad. A fékrendszer is hatékony, egy lépéssel meg lehet állítani a sport babakocsit. És még a szennyeződésektől sem kell tartanunk, mert az ülés huzat könnyen kiszedhető és mosható.

A kerekek könnyen manőverezhetek és kényelmes utazást biztosítanak minden talajon. Választhatjuk így a sima aszfaltot, vagy a kövezett parki sétányokat, mindig kényelmesen fogunk tudni sétálni.

És ami a legjobban tetszett, az a bevásárló kosár volt az ülés alatt. Ez agyon praktikus, és bevallom, nekem eszembe se jutott hogy mennyire hasznos lehet egy ilyen. Bele tudom tenni a babaholmikat, nem kell külön táskában cipelni őket. Sőt, még akár a bevásárlás is elfér a hétköznapokon.

A sport babakocsi rendkívül praktikus, minőségi, és még az ára is nagyon kedvező. Sőt, még a kiszállítás is ingyenes, ha 100.000 forint felett vásárolok. Hát nem nagyszerű?

Eldöntöttem, hogy feltétlenül ilyen sport babakocsit fogok beszerezni a leendő gyermekemnek. A férjemnek is megmutattam és teljesen egyetértett ebben a dologban. Úgy tűnik, nem csak a panelem rendszer lehet jó döntés.