Megújuló energia és a legfrissebb diákmunka lehetőségek

Volt egy nagyon érdekes, szabadon választható kurzusunk az egyetemen a fenntarthatóságról. Felkapott téma már jó pár éve, de teljesen más volt így, egyetemi közegben hallani róla. Nagyon motiváló, inspiráló előadásokat hallhattunk hétről hétre, az én személyes kedvencem a megújuló energiáról szóló etap volt. Sokan nem is gondolnák, mekkora lehetőség rejlik a megújuló energiában, akár az iparról, akár a háztartásokról van szó! Egészen lenyűgöző, de tényleg. Nekem, mint elsőéves bölcsész hallgató, izgalmas volt hallgatni, hogy olyanok beszélnek a fenntarthatóságról és a zöldenergiáról, akik ezt tanulták vagy tanulják, ráadásul cégektől is jöttek olyan személyek, akik a gyakorlatban is alkalmaznak megújuló energiaforrásokat. Nem mondom azt, hogy biztosan mindenkit úgy le fog nyűgözni a téma, mint engem – bár ha másért nem is, de Földünk megóvása érdekében igenis érdemes nyitottnak lenni a dologra -, de szerintem mindenki tud kapcsolódni hozzá valamilyen mértékben. Legalábbis nálunk egészen mélyre ment az infó azok alapján, amiket akkor mondtak a többiek, amikor a csoporttársaim közül néhány emberrel megbeszéltük az élményeinket.

De mostanában egészen más jellegű dolgok is foglalkoztatnak: itt az ideje ugyanis, hogy diákmunkát vállaljak! Szerintem azt már sok csoporttársam tapasztalta, hogy sem a budapesti diákmunka, sem a diákmunka úgy általában nem a legkönnyebb műfaj, ugyanis össze kell egyeztetni az egyetemi órákkal, ráadásul ha valaki a tanulmányaival kompatibilis helyen szeretne elhelyezkedni, akár már gyakornoki pozícióban, akkor még nehezebb dolga van. Legalábbis úgy általánosságban valószínűleg ezt mondhatnánk, na de nem a TopiWork Iskolaszövetkezetet illetően! Esetükben ugyanis számos budapesti diákmunka, gyakornoki állás és időszakos- vagy távmunka is elérhető, így tényleg szinte bármilyen elképzelés és ráérés szerint lehet náluk találni valami jó lehetőséget.

A jól fizető és stabil budapesti diákmunka megszerzése tehát nem lehetetlen, hanem érdemes figyelni a TopiWork Iskolaszövetkezet weboldalát a legújabb munkaajánlatokért, és egy jól összerakott önéletrajzzal is készülni. És persze akkor sem kell megijedni, ha valakinek ez lesz a legelső diákmunkája. Mindenki kezdte valahogy, plusz itt az igazán informatív és felhasználóbarát weboldal, ami senkit nem hagy elveszve! Ha mégis maradna bárkiben kérdés, akkor bátran fordulhattok a TopiWork Iskolaszövetkezet dolgozóihoz, a rendelkezésetekre állnak majd bármilyen jellegű kérdés esetén! Azért lehet bátran a weboldalon nézelődni, mert tényleg minden fontos kérdésre választ kaphatunk. Sőt, még rövid cikkek formájában gyakorlati tanácsokkal is szolgálnak, például a motivációs levéllel vagy az önéletrajzzal kapcsolatban. Ezeket is érdemes tehát tanulmányozni, akár ismétlő jelleggel is, mert sokat lehet belőlük tanulni amellett, hogy tökre olvasmányosak.

A TopiWork Iskolaszövetkezet egy olyan szövetkezet, ami régi és kölcsönösen gyümölcsöző, bizalommal teli kapcsolatot ápol a szerződött cégekkel. Ezek közül kiemelkednek azok a vállalatok, akik gyakornokokat fogadnak különböző területekre. Így ha már tanulmányaid során szeretnél releváns tapasztalatot szerezni, keresve sem találhatnál jobb lehetőséget annál, mint a TopiWork Iskolaszövetkezet ajánlatai! Mindenki előtt nyitva áll a lehetőség, de természetesen az is teljesen rendben van, ha inkább az alkalmi, részmunkaidős irodai vagy könnyű fizikai munkák közül válogatnál. Mindenki előtt ott van a lehetőség, hogy olyan diákmunkát vállaljon, ami megfelel az elképzeléseinek, a ráérésének és a kompetenciáinak. Ha ott a friss, naprakész önéletrajz, a weboldalon bármelyik munkára jelentkezhetünk, mindössze néhány kattintással! Kell ennél több, mint egy profi és megbízható iskolaszövetkezet és egy szuper állás?!