Annyit használj, amennyire szükséged van!

Ha nekem lehetne három kívánságom, akkor az egyik biztosan az lenne, hogy az emberiség egésze tiszta, megújuló energiát használjon! Annyira szeretném, hogy így legyen! Szél, nap, geotermikus energia, képzeld el, hogy bárhova mész mindenhol ezeket használják! Milyen jó is lenne. A mainál még modernebb változatban, még hatékonyabban, mint eddig. Azon kívül, hogy tiszta energiát használjunk fel, van még egy nagyon hatékony hozzáállás is, ami segíthet, ez pedig az energiatakarékosság. Hogy nem pazaroljuk el, azt amink van, hanem tudatosan osztjuk el. Nem folyatod a csapból a vizet fölöslegesen. Ha autóba ülsz, akkor nem folyton csak egyedül mész vele, hanem lehetőség szerint másokat is viszel. Ezek nagyon apró dolgoknak tűnnek, de rengeteget számítanak, ha sokan követik ezt az utat.

Ilyen létezik az informatika terén is szerintem. Amilyen számítógéped van, azt lehetőség szerint használd ki rendesen, ez inkább elvi dolog, ám ha úgyis megeszi a gép azt a bizonyos árammennyiséget, akkor már ne csak üresen, haszontalanul menjen ott a sarokban, hanem legyen rendesen használva! Pláne, hogy már le lett gyártva a dolog. Erre nagyon jó példa a vps. A vps arra épül, hogy nagy kapacitású szerverek úgysincsenek teljes mértékben kihasználva, akkora a teljesítményük, hogy bőven ellátják a nekik kitűzött feladataikat és marad még erőforrásuk bőven.  Ennek a hasznosítása üzleti fogás, elvi takarékosság és kihasználtságra való törekvés, illetve kényelmi dolog is. Továbbá gyakorlati takarékosság! A vps-ek révén nem csak olyan szerverek vannak a világon, amik alig vannak kihasználva, hanem bőven akadnak olyanok is, amik tényleg hasznosítva vannak. Így sok embernek nem kell külön szervert vásárolnia, üzemeltetnie és fenntartania, hanem egy nagy gép kis részételég kibérelnie, pont annyit, amennyire szüksége van. Van egy kis weblapod, és kéne szerver? Rendelj tőlük egy vps-t, nem kerül sokba és cserébe kapsz egy nagyon megbízható szervert.

Van egy új programod, amit tesztelni szeretnél? Rendelj egy vps-t, ami tökéletes arra, hogy új fejlesztéseket tesztelj és finomíts, amíg alkalmassá nem válnak arra, hogy élesben is használni lehessen őket.

Vagy esetleg olyan tárhelyre van szükséged, ami biztonságos, gyors, megfizethető és mindig a rendelkezésedre áll? Arra is jó a vps! Annyit használj erőforrásból, amennyire éppen szükséged van, ez az együttélés, és úgy látszik a vps alapszabálya is.