Bevásároltunk gyerekülésből, aztán jött a napelem

Nagy nehezen rászántuk magunkat, és tegnap felszereltettük a napelemet a házra. Na, nem azért volt nehéz a döntés, mert nem vagyunk száz százalékosan meggyőződve arról, hogy ez egy jó döntés, inkább azért, mert elég nagy befektetést jelentett. De tudjuk, hogy hosszú távon ez nagyon meg fog térülni, szóval nagyon jó döntés volt, és örülünk neki, hogy a takarékoskodás mellett a környezetet is kíméljük, teszünk a gyermekeink jövőjéért. Apropó gyerekek!

Nekem mindenki azt mondta, hogy a gyerek a világ legnagyobb áldása, és hogy a legboldogabbá tesz a tudat, hogy az ember szülő. Ez egyébként így is van, de arra nem készített fel senki, hogy gyereket vállalni egyenlő a teljes anyagi csőddel. És kettőt? Na, az meg aztán pláne. Ha mindenből jót akarsz venni neki, márpedig azt akarsz, akkor folyamatosan matekolnod kell, hogy honnan tudsz beszerezni jó minőségű holmikat, normál áron.

Ami nekünk nagyon jól bevált, az a Babaverda oldala, ahol elképesztően jó minőségű dolgokat lehet vásárolni a gyerekeknek, elérhető áron. Onnan választottuk például a babakocsinkat, és ott vettük a gyereküléseket is. Igen, gyereküléseket, mert, ahogy nő a gyerek, különböző méretű ülésekre van szüksége. Van külön gyerekülés 0-18 kilóig, meg fölötte, aztán jön az ülésemelő, és ha eléri a gyerek a 150 cm-t, akkor már nem kell ülést használni. De addig nem csak, hogy ajánlatos, hanem kötelező, és mindenképpen szükséges is, hiszen anélkül a gyerek az autóban nincsen biztonságban. Nem gond, már megbarátkoztunk vele, és mint mondtam, a Babaverda oldalán találtunk is jókat, normális árban, szóval gyerekülés ügyileg el vagyunk látva. De ezek beszerzése miatt kicsit tolódott a napelem projekt, de most végre már az is megvan. És az anyagi nehézségek ellenére, azért tényleg nagyon boldog szülők vagyunk, tele örömmel és vidámsággal, mert a gyerekek valóban boldoggá tesznek minket.