Segítség egy régi barátnak, motor alkatrész vásárlás

Jani haverom régi cimbora. Már idejét sem tudom, hogy mikor, és hogyan lettünk barátok, de ha szükségem van valakire, rá biztosan számíthatok.

A barátok szerepe

Nem gondolnám hogy egy embernek sok barátja van, vagy nincs tisztában a barát szó jelentésével. Az életünk során mindig van vannak korszakok, amikor valaki elkísér minket. girls-524239_640Az első ilyen időszak az az általános iskola, aztán mindig követik másik korszakok. Vannak szerencsések, én is ismerek ilyet, akit a barátja, vagy barátnője elkíséri az egész élete során. Ők ha jól emlékszem, még óvodába is együtt jártak, aztán általános iskolába, majd pedig közép iskolába is, csak másik szakra. Ma már 33-34 évesek, igaz, hogy a kilóméterek elválasztják őket, mert a férjhezmenetel után másik városba kerültek, de azt gondolom ennyi idő után már semmi nem lehet akadály.

Azért vannak a jó barátok…

Ez egy igazán jó mondat azt gondolom. Hogy miért? Mert a bajban mutatkozik meg, hogy ki a barát. Nálam is igen csak le sikerült tesztelni, hogy ki az akire számíthatok, és ki az aki csak látszat barát.

Két évvel ezelőtt elvesztettem a munkámat, csődbe ment a cég akinek dolgoztam. Igen csak nagy érvágás volt, és egyik napról a másikra lettem munkanélküli. Volt valamennyi félretett pénzünk, de nem annyi, hogy hónapokig kihúzzuk bejövő pénz nélkül.  Persze mindig akkor történik valami, amikor a legrosszabb, és amikor nincs rá pénzünk. Másfél hónap után igen csak nehéz helyzetbe kerültünk, és megszorultam anyagilag. Jani kérdés nélkül segített, és soha nem kérdezte meg, hogy mikor fogom majd visszaadni, vagy hogy kamatot számolna fel, vagy bármi negatív tapasztalatom lett volna.

A segítség bármikor jól jön

Azt gondolom az a fer, ha valaki egyszer segített, akkor mi is ott vagyunk neki, és ha szüksége van segítségre akkor az a legkevesebb, hogy ugrok.

Jani felhívott a múlt héten, hogy nem e lenne egy napom szabad, vagy esetleg a hétvégén, mert sürgősen el kellene mennie egy motor alkatrészért Budapestre. Ez tőlünk majd 300 kilométer. Ami azt jelenti, hogy időben egy napot jelent.

Tudja, hogy nem nagyon van lehetőségem ugrálni, és nehezen tudok elszabadulni a munkából, és a hétvége pedig a családé. De neki nem mondhattam nemet, és ezt Anna is megértette, hiszen a bajban már ő is mellettem volt.

Ha olyan szerencsések vagyunk, hogy rendelkezünk baráttal, vagy esetleg barátokkal, akkor vigyázzunk rá, mert ezek az emberek értékesek az életünk folyamán.