Megújulás kicsit másképp

Megújulás a megújuló energiaforrásokon is túl

Otthonunkban már szinte minden szempontból átváltottunk megújulóra és energiatakarékosra. Elavult háztartási gépeinket lecseréltük olyan eszközökre, amelyek energiatakarékosak, vagy éppen működésük fenntartható megújuló energiaforrásból. Azon viszont sokáig nem gondolkodtunk el, hogy ezen túl is tehetünk még magunkért, és környezetünk megkíméléséért. Egészen addig, amíg rá nem találtunk a metalsistem polcrendszerre. Mielőtt még elkezdenétek fintorogni, mindjárt elmagyarázom, hogy ti is értsétek, miről van szó.

Egy hangos éjszakai baleset

Történetünk ott kezdődött, hogy úgy éreztük, már tényleg mindent megújítottunk a lakásunkban, csak éppen a bútorokat hanyagoltuk el. Ez addig nem is tűnt jelentős dolognak, amíg a kamrában nem omlott össze a régi polcunk. Persze stílusosan éjszaka közepén gondolta ezt esedékesnek, amikor már mindenki alszik. Hirtelen nagy csörömpölésre ébredtünk, zajt hallottunk a kamra felől. Először azt hittük, hogy valaki betört hozzánk, és ott próbál feltöltekezni. Bár nem tudom, mit akarhatott volna egy csomó lekvártól és befőttől…

A kezdeti ijedtség után próbáltuk megnyugtatni a gyerekeket, de a legkisebb nagyon bömbölt. Mivel ezután semmi zörej nem volt, biztosra vettük, hogy nincsen idegen a lakásban, ugyanis senki sem bírja hosszú távon a 110 dBA hangerejű gyereksírást. Míg én a kis pelenkás úrfit nyugtatgattam, addig a porontyok apja belesett a kamrába. Én csak biztos távolból néztem az eseményeket, de ahogy megláttam az arckifejezését, egy kicsit megijedtem. Csak intett, hogy menjek oda, és arcát a két tenyerébe temette. Még szerencse, hogy a kicsi elcsendesedett, így le tudtam tenni, mielőtt odamentem. Ugyanis erre a látványra nem voltam felkészülve.

Minden a padlón, a sok üvegszilánk eggyé vált a piros lekvárral, és az egész helyszín úgy nézett ki, mintha a kamrában egy kertitörpe végzett volna bosszúból tömeges mészárlást, amiért ebből a sok gyümölcsből nem pálinka lett… Pedig csak a régi polcok szakadtak ki a falból. Ez is bőven elég volt ahhoz, hogy napfelkeltéig takarítsunk. Mégsem hagyhattuk így reggelig a kamrát, akkor még nehezebb lett volna eltüntetni a gyümölcstragédia nyomait…

Eljött a csere ideje!

Nem voltunk éppen frissek, de tudtuk, hogy azonnal megoldást kell keresnünk erre a polctémára. Szerencsére uramnak eszébe jutott, hogy egyik ismerőse nemrég kissé abszurd lépésre szánta el magát. A házi kamrájába fém raktárpolcokat rakatott. Annyival indokolta, hogy tartós, és könnyen tisztán tartható. Végülis, van ebben valami. Egy kicsit vártunk még a telefonnal, hogy ne zavarjuk túl korán. Amikor végre elszántuk magunkat a telefonra, szinte azonnal felvette. Röviden elmeséltük, mi történt, és vázoltuk, hogy nagy eséllyel mi is beneveznénk erre a fémpolcos témára. Emlegetett valami metalsistem polcrendszer dolgot, de a fél éjszakás takarítás után már nehezen fogtunk fel bármit is. Mondott pár fontos infót, többek között azt, hogy a RackingLog lesz a nekünk megfelelő cég. Mindent felírtunk egy post it cetlire, felraktuk a hűtőre egy mágnessel, és úgy döntöttünk, hogy ha már hétvége van, akkor most nappal alszunk. A gyerekeknek nem volt ellenére.

Miután kialudtuk magunkat, múlni látszott az éjszakai baleset hatása, mindenki lenyugodott. A hétvégét ezután már átvészeltük, közben a weben utánajártunk a RackingLog-nak és a metalsistem polcrendszernek. Nem is tűnt annyira furcsa dolognak, sőt, már csak a hétfőt vártuk, hogy végre tudjuk hívni őket. Nálunk alapelv, hogy hétvégén nem zaklatunk semmilyen szakembert, céget, csak abban az esetben, ha halaszthatatlan problémánk volt. A hétvége nálunk mindig szent volt ilyen téren. Ráadásul mivel a kamra teljes tartalma megsemmisült, ennyin már tényleg nem múlott semmi, már nem volt mit hova tenni. Persze megtehettük volna, hogy e-mailben vesszük fel velük a kapcsolatot, de a telefont gyorsabb megoldásnak tartottuk.

Most is happy end lett a vége

Végre elérkezett a hétfő, és tárcsáztuk a weboldalukon lévő számot. Telefonon gyorsan elmondtuk, hogy milyen ügyben keressük őket, és sikerült is egy közeli időpontot találnunk a felmérésre. Mi nagyon örültünk annak, hogy nem csak hasraütésre kérünk valamit, hanem erre szakosodott szakemberek felmérik a terepet, ahova a polcrendszert szeretnénk beépíttetni, és a rendelkezésre álló adatok alapján készítik el a polcelemeket. Nem sokkal a felmérés után kaptunk is egy árajánlatot, és ehhez könnyen értelmezhető, átlátható terveket a polcrendszerrel kapcsolatban. Mi úgy láttuk, hogy teljesen jó kezekben vagyunk, így az árajánlatot elfogadtuk. Miután a szükséges elemek legyártásra kerültek, leszállították otthonunkba a polcrendszerünket és a szakértő kollégák a beépítést is elvégezték.

Ezután már nem féltünk attól, hogy összeomlana a kamra polcrendszere, ugyanis a metalsistem polcrendszereknek rendkívül nagy a teherbírása, egy házi kamra meg se kottyan ezeknek a fémszerkezeteknek. Most már csak akkor támad zaj a kamrában, ha éppen feltöltjük az újabb adag lekvárokkal és befőttekkel. Hála a RackingLog munkatársainak és a metalsistem polcrendszernek, egy újabb lépést tettünk afelé, hogy otthonunkat a jelen kor szerint a legtökéletesebbé varázsoljuk. És most már nem félünk a pálinkagyászoló harci gyümölcsös kertitörpéktől sem.