Kezdő dolgozóként először fogok részt venni csapatépítő programokon

Úgy gondolom, hogy senkinek sem kell bemutatnunk, hogy mennyire fenyeget minket az egyre nagyobb méreteket öltő klímaváltozás és annak negatív hatásai. Az eddiginél is változékonyabb és szélsőségesebb időjárás sokak szervezetét megviseli, a migrénre hajlamos és a frontérzékeny emberek igencsak megszenvedik a kiszámíthatatlan viszontagságokat. Emiatt már általános iskolában elkezdték belénk sulykolni az energiatakarékos életmód kritériumait, a szokásos “kapcsold le a villanyt, ha kijössz a szobából”, “gyűjtsd szelektíven a szemetet”, “ne folyasd fölöslegesen a csapvizet” és társait. Elég hamar el is kezdett érdekelni az alternatív, megújuló energiaforrások használata, mint a szél- vagy napenergia. Annál is inkább, mert édesapám egy napelemeket gyártó és forgalmazó cégnél kezdett el dolgozni, és így betekintést nyerhettem a munkájába.

Így történt, hogy környezetmérnöki szakra jelentkeztem az egyetemre, amit azóta el is végeztem. Apukám cégéhez vettek fel friss diplomásként, mert tudták, hogy édesapám révén már sok a tapasztalatom és párszor dolgoztam is vele együtt, így nem volt nehéz dolgom. Nagyon jó a viszonyom a munkatársaimmal, többen is vagyunk, akik fiatal, úgymond kezdő munkaerőként kerültek ide. Nagyon jó a hangulat és hatékonyan tudunk együtt dolgozni. A főnökeim is nagyon rendesek, ugyanakkor megkövetelik a rendet és a fegyelmet, ami persze egyértelmű mindenki számára.

A nyári időszakban mindig szervez a cég valamilyen kirándulást, sporteseményt vagy egyéb csapatépítő programokat. Idén veszek részt ilyenen először, izgatottan várom. Végre megismerhetem a munkatársaimat egy másmilyen környezetben is, nemcsak munka közben. Az egyik meetingen beavatott minket a főnökünk, hogy egy egész napos vitorlás kiránduláson fogunk részt venni a Balatonon. A céget, akikkel megyünk, BalatonPro-nak hívják és csapatépítő programok szervezésével foglalkozik különböző balatonparti településeken, siófoki központtal. Többen is ajánlották őket és főleg a vitorlás programot, mert nagyon jól összekovácsolja a csapatot és igazi frissítő energiával tölti fel a részvevőket. A részt vevők számától függően tervezik meg a programot, hogy mennyi és hány fős hajókat érdemes igénybe venni. Lehetőség van a legkisebb, 6 főt befogadó vitorlástól kezdve akár 100 fős hajó indítására is, ha a fő szempont, hogy a munkatársak végig együtt maradjanak.

csapatépítő programok

2-3-4-5 órás hajós kirándulásokon is részt lehet venni, de akár egész naposon is. Ezeket érdemes egybekötni egy ebéddel, körbenézéssel vagy fagyizással a parton. Egy pár népszerű ajánlott helyszín: Tihany, Balatonfüred vagy Csopak. Ezek a települések vitorlás hajóval könnyedén elérhetőek és nagyon látványos, kellemes helyek, amelyek nagyjából 2-3 órányi távolságra vannak Siófoktól vitorlával. Mi egy egész napos kiránduláson fogunk részt venni, mert így több program belefér és van időnk mindent kiélvezni, nem kell sietni. Mindenki örömmel támogatta az ötletet, főleg, hogy a legtöbbünknek eddig nem volt lehetősége vitorlázni. A vitorlás hajó vezetéséhez külön engedély kell, viszont a BalatonPro-nál a hajó bérléséhez hozzátartozik, hogy egy képzett kapitány vezeti a hajót.

A cég ezeken kívül egyéb csapatépítő programok megrendezését is vállalja, mint lánybúcsú, legénybúcsú, születésnapi buli, vitorlás alapoktatás, sárkányhajózás, evezés versenyzéssel és fürdéssel, de nemcsak vizes élményben lehet részünk, hanem kipróbálhatjuk a quadot is és beltéri programokat is. Amennyiben egy cég üzleti rendezvényre vagy konferenciára megy, a BalatonPro-nál azt is megszervezheti. Rendezhetünk a segítségükkel konferenciát, koncertet, vállalati rendezvényeket, családi eseményeket, fesztiválokat, kitelepüléseket, esküvőket, gála vacsorákat vagy akár kiállításokat is. Örülök, hogy a főnökünk beavatott minket ennek a cégnek a többi tevékenységébe is, mert nagyon sok szituációban jól jöhet még a kontaktjuk.