A megújuló energia után házi kozmetikumokkal kerülünk közelebb a természethez

A feleségemmel elhatároztuk, hogy sokkal környezettudatosabbak leszünk, és megpróbálunk közelebb kerülni a természethez. Sokaknak ez kimerül a szelektív hulladékgyűjtésben, ami nem baj, mert lehet, hogy a körülményei csak ennyit engednek. Azonban mi elhatároztuk a párommal, hogy ennél többet szeretnénk tenni, mert látjuk, hogy milyen irányba halad a Földünk állapota, és szeretnénk megőrizni a szépségét az unokáinknak is, és az összes leszármazottunknak. Ezért döntöttünk úgy néhány éve, hogy megtesszük a tőlünk telhető legtöbbet, hogy vigyázzunk erre a csodálatos bolygóra. Sok sok apró lépésen vagyunk már túl, a komposztáló berendezés vásárlásától, egészen a saját ösztönző programig, amiket a helyi iskolákban tartunk. Két további projekt van még hátra, ebből az egyik a feleségemé, a másik az enyém. Azért osztottuk fel így a szerepeket, mert így a környezetvédelem több területén is kipróbálhatjuk magunkat, és több tapasztalatot is szerezhetünk, amit később hasznosítunk és megosztunk másokkal.

Én eldöntöttem, hogy belevetem magam a megújuló energia kiépítésébe a ház körül, ami napelemekkel kezdődött. Miért hoztam ezt a döntést? Azért, mert a megújuló energia használata egy sokkal jobb és tisztább jövőre vezet, és költséghatékonyabb is. Bár eleinte drágának tűnhet, a befektetés megtérül. Később a fenntartási költségek is alacsonyabbak lesznek, és a készletek sosem fogynak el, mivel az energiaforrásunk, mint ahogyan a nevében is benne van: megújul. Ráadásul sokban meg is könnyíti majd az életünket idővel, és jó érzést ébreszthet bennünk, mert ezzel is egy lépéssel közelebb leszünk a célunkhoz, Földünk megóvásához. Az pedig, hogy teszünk ezért a nemes célért, már önmagában egy nagyon nagy gesztus és ajándék az utókor felé. Olyan ez, mint egy adomány a jövőnek. A legszebb pedig az egészben az önzetlenség, mert ennek a jótékony hatását még mi nem tapasztaljuk, vagyis csak részben.

Maga a kiépítés nem okozott nagy gondot szerencsére, mert folyamatosan teszünk félre pénzt arra, hogy ilyen plusz beruházásokat is tudjunk vállalni, mint amilyen ez is volt. Ebből a keretből fordítottunk most a napelemekre is, és az egész ház korszerűsítésére, beleértve a fürdőt, a konyhát, és az egész fűtést, sőt, még a locsolást is újra gondoltuk. Pár hónap alatt meg is oldottuk ezt a folyamatot. De a feleségem sem volt tétlen ez idő alatt, ő egy másik módját választotta, hogy óvjuk a természetet, a saját testünket is ideértve, mert ez is ugyanolyan fontos, ha nem fontosabb, mint a Földünk.

A párom elkezdett kozmetikumokat és fürdőszereket, különböző kencéket gyártani házilag. Igen, ilyet is lehet! Ezzel egy csomó műanyag csomagolást lehet megspórolni, ezzel is védve a környezetünket, és el lehet kerülni a nem természetes anyagokkal való felesleges találkozást, sőt azt, hogy esetleg ezzel kenjük be a bőrünket, arcunkat. Elég profi szintre fejlesztette ezt a tudást az elmúlt években, és már néhány termékét el is adta, bár alapvetően nem üzleti céllal készültek. De jogosan merülhet fel benned a kérdés, hogy ez mégis hogyan lehetséges, honnan az alapanyag, honnan az ötlet? Természetesen segítek, mert szeretném, ha minél többen választanátok ezt hobbinak, vagy legalább csak kipróbálnátok egy alkalommal.

A feleségem a https://www.humanityaruhaz.hu/kategoria/melt__pour_alapok_kremek_furdokozmetikum_alapok.html linkről szerzi be azokat az alapanyagokat, amiket fel tud használni ehhez a szuper tevékenységhez. A Humanity áruház pont erre szakosodott. Olyan alapanyagokat lehet itt beszerezni, amikből házilag lehet kencéket, kozmetikumokat, szappanokat gyártani. Egészen pontosan 2013 óta vannak jelen a piacon, és azóta látják el az ökotudatos vásárlókat alapanyagokkal. A vásárlók bizalma a garancia arra, hogy itt csak a legjobb anyagokat lehet venni, és egy termék minősége sem okoz csalódást. És ami igazán egyedivé teszi a webshopot, és ami a mi szemünkben is a legfontosabb az az, hogy van egy akciótervük, ami a környezet védelmét szolgálja. Ennek az alapját olyan fejlesztések adják, amelyek a műanyag felhasználást irányulnak csökkenteni. Például a csomagolást maradék kartonnal töltik ki, így felhasználva a hulladékot is, újrahasznosított papírzacskóba teszik a szóródó termékeket a fóliázás helyett, ha pedig csak ez a megoldás jöhet szóba, gyártatnak saját csomagolóanyagot, ami kevésbé káros a környezetre.

Beszéljünk egy kicsit részletesebben a termékekről is. Azokból az alapanyagokból, amiket itt kapsz, a legjobb, prémium kozmetikumok is elkészíthetők. Az erre a garancia, hogy a legnépszerűbb gyártók is ezeket az alapanyagokat használják a gyártási folyamatban, mint a Vichy, Estée Lauder, Avon, Caloa, és sorolhatnám. Minden termék megvan itt a szappanok elkészítéséhez, a natúr kozmetikumok és fürdőszerek előállításához, megtalálhatók konzerválók és vitaminok krémekhez, illetve olajok, vajak, illóolajok, és tárolóeszközök.

https://www.humanityaruhaz.hu/kategoria/melt__pour_alapok_kremek_furdokozmetikum_alapok.html

A házi termékek elkészítésében sem hagy az oldal senkit egyedül, ugyanis 2015-ben létrehoztak egy tudástárat, ami ötletekkel, javaslatokkal, és receptekkel van tele. Ez egy folyamatosan bővülő tudásbázis, amit a vásárlói tapasztalatok tesznek igazán színessé. Ha bárminek a felhasználása nem tiszta, itt biztosan találsz megoldást, vagy tippet, javaslatot. De egyébként a termékek alatt is mindig részletes tájékoztató található annak az eredetéről és felhasználási módjairól, elkészítéséről is. Erre hozok is egy példát.

A már említett https://www.humanityaruhaz.hu/kategoria/melt__pour_alapok_kremek_furdokozmetikum_alapok.html oldalról a feleségem a legutóbb, egy 5000 grammos tusfürdő alapot vásárolt, ami tökéletes alapja lehet akár tusfürdőnek, de akár folyékony szappannak, habfürdőnek is. Az oldalra az egyértelmű áron, kiszerelésen, átvételi módon, és véleményekem kívül fel van tüntetve az elkészítési javaslat is, illetve minden teendő, ami a termékhez kapcsolódik. Ez részletesen le van írva a folyékony szappanra, tusfürdőre, és habfürdőre vonatkozóan is. Ezekhez további adalékok szükségesek, amikkel igazán kreatív módon lehet a késztermékeket legyártani. Ezekkel együtt megszámlálhatatlan megvalósítási forma létezik. Csupán egy kreatív elképzelés kell, és már meg is lehet valósítani az ötletet. Az oldalon minden tényező adott hozzá, rajtuk semmi nem múlik. A feleségem is millióféle variációt készített már tusfürdőből és folyékony szappanból is, illetve csinált már így kecsketejes és repcés szappant is. Elég különleges dolgok, nem?! De, azok, és Te is simán megcsinálhatod őket! A lehetőség adott. Még én is kipróbáltam ezt a hobbit, és férfiként is teljesen élvezetes, szóval ha pasiként olvasod ezt a cikket, akkor se vesd el az ötletet, ez nem csak a nők sportja.

Én egyébként sampont készítettem magamnak, és néhány enyhén kopaszodó haveromnak. Ehhez is található az oldalon illatmentes és színmentes, teljesen natúr alap, ami önmagában is használható, de személyre is szabható. Ez egy ideális samponalap, bőrnyugtató hatással. A tudástárból szedtem hozzá infókat, hogy hogyan készíthetem el, és mivel turbózhatom fel. A feleségem segítségét nem kértem hozzá, sőt nem is engedtem volna, hogy segítsen, mert kíváncsi voltam rá, hogy mire megyek magamtól. Igazából ennek a tesztnek ez volt a lényege. Az a durva, hogy simán megcsináltam, mindeféle korábbi tapasztalat és előképzettség nélkül. Sőt, ami még menőbb, női segítség nélkül. Ha én képes voltam megcsinálni, akkor Te is képes leszel rá!

Összességében egy nagyon jó kis honlapra leltünk a feleségemmel a Humanityben, aminek a víziója tökéletesen megegyezik a miénkkel. Itt minden megtalálható a házi, természetes, legegészségesebb kozmetikumok és hasonló termékek elkészítéséhez. De a tudástár is nagyon hasznos, és a részletes leírás is a termékek alatt. Továbbá a cég akcióterve egy újabb nagyon fontos lépés a természetünk védelme felé, ami minket kifejezetten boldoggá tesz. Érdemes már csak a cég honlapját is végigolvasni, és belenézni a bemutatkozásba. Ez egy igazán őszinte, hasznos, és egyedi vállalkozás, őszinte, egyedi, és hasznos embereknek! Nem is csak nőknek, mert kipróbáltam, és nekem is nagyon szimpatikus volt ez a hobbi. Lehet a sampongyártást is megismétlem majd valamikor, ha már ennyire belejöttem ebbe a témába.

Ez a tevékenység, és ez a webshop is egy újabb bizonyíték arra, hogy a természetes alapanyagok, a fenntarthatóság és az egészséges életvitel világát éljük. Mindenkinek fontos kell, hogy legyen a természetünk védelme, mint ahogyan az a Humanitynek is fontos, az ügyfeleiknek is, és nekünk is a kedvesemmel. Ha a hulladék szelektív gyűjtésével, akkor azzal, ha a megújuló energiaforrások használatával, akkor azzal, vagy ha a gyári, káros vegyi termékek használatának felhagyásával, akkor azzal, de valamivel mindannyiunknak tenni kell a természetünk és annak védelme érdekében. Persze, a megújuló energiaforrások nem túl izgalmas dolgok, vagyis nem mindenki szerint, de például, amit a Humanity csinál az az, ezért ez is egy tökéletes lehetőség az ökotudatos önmegvalósításra. Egy ilyen természetes vágy pedig mindenkiben van, mindenki vágyik valamennyire az önmegvalósításra, önkifejezésre. Miért ne tennéd ezt meg szappanok és samponok gyártásával házilag, ahol minden illat és szín Te vagy? Ugye, hogy milyen jó ötlet?!