Esküvő a Nap által szponzorálva!

Sajnos, nem sajnos elég sok női érzelem ért gyerekként nővérem felől, arról, hogy milyen egy ideális esküvő. Rengeteget tervezett, szervezett, néha a kis játékaiban részt is kellett vennem, de szerencsére mindig férfi szerepet kaptam, ezért sose került rám női ruha! Tele volt zsúfolva mindennel a szertartás. Volt kivetítő, ledfal, zenekar, zenekarhoz nagyszínpados hangosítás és a hozzá tartozó fények, csokiszökőkút, ugrálóvár, elektromos autók, amiket ott lehetett tölteni, mert mindez, egy nagybirtokra volt szervezve, amin volt egy hatalmas kastély és körülötte a birtokon gyalog nem lehetett közlekedni, csak járművel vagy lóval. Nem volt annyira unalmas, ilyen feltételek mellet lagzisat játszani!

Már akkor is megérintett a környezettudatosság, ezért mindig mondtam nővéremnek, hogy az általa említett dolgok, egy nagy napelem rendszerről működnek, hogy a földünk is ünnepelhessen velünk! Mert, a megújuló energiában rengeteg lehetőség van, és ha meg akarja élni a gyerekei esküvőjét is, mielőtt a bolygónk szétfoszlik, ezt a sok jót, megújuló energiaforrásból kell ellátni.

Persze őt nem nagyon érintette meg a dolog, ő csak azzal foglalkozott milyen ételek lesznek felszolgálva és hány fehérgalamb fog elrepülni a feje fölött, ha kimondja az igent. És ne feledkezzünk meg a ruháról sem. Mindig attól a pillanattól kezdődött a játék, hogy vagy én vagyok a vőlegény és esküvői ruhát válogatunk, vagy a szalonba vagyok eladó esetleg egy mester szabó, akinél rendeli a ruhát. Sose tudta eldönteni, hogy a ruha új legyen, kölcsönzött vagy egy varratva legyen. A kölcsönzőssel az volt a baja, hogy nem tarthatja meg és nem tudja majd az unokáinak odaadni, hogy ők is azt, vagy a feleségeik viseljék azt az esküvőn… Az új ruha túl drága volt… Ezt sose értettem, hogy lehet drága egy ruha, ha csak a képzeletébe él, mindemellett egy hatalmas kastély birtokán fog zajlani az esküvő! Na, mindegy. Legjobban azt szerettem, ha varratja a ruhát, mert akkor babrálhattam a varró készlettel, és ha mamánknál voltunk a varrógéppel. Egyszer majdnem átszúrtam az ujjamat is a géppel, mert hát nem értettem teljesen hogyan is működik a gép és persze, hogy a tű alá tettem az ujjam és természetesen szép lassan ráléptem a varrógép hajtó pedáljára. Fájt, de nem lett katasztrófa. Valahonnan mindig szerzett nővérem esküvői újságokat és abból nézegette a legújabb trendeket esküvői ruha terén, ezért mindig másfajta ruhát kellett a kezébe improvizálnom, hogy azt aggassa magára. Amikor elkészült persze mindig azt mondtam, hogy baromi bugyután néz ki, amin ő megsértődött és 3 év fölényével, mindig felül kerekedett felettem, ha csetepatéra került a sor. Ilyenkor valamelyik szülő szétszedett minket és megnyugtatta testvéremet, hogy egy menyasszony bármit is vesz fel a lényeg, hogy jól érezze magát benne és egy mosolygós nőn bármi jól áll! Tehát így teltek nálunk az esküvői játszadozások.

Aztán, ahogy cseperedtünk, kinőttük ezt az ártatlan gyermeteg játszadozást. Nővérem tanító lett én pedig belevetettem magam a nem fosszilis energiahordozók világába és napelem rendszerekkel kezdtem foglalkozni. Nincs is jobb érzés, mint hogy tudom, azon ügyködök, a bolygónk életét megnöveljem! Többet figyelmet kell szentelnünk erre, mert elég nagy globális változások mennek végbe.

Épp házasság előtt áll szeretett lánytestvérem, és ha már zaklat azzal, hogy mit viseljen az esküvőn, csak azt mondom neki, hogy bővebben erről itt tud érdeklődni én sajnos nem annyira értek hozzá! Szerencsére van már mindenre egy remek oldal, ami belevisz az érdekeltségünk világába!

Én abban tudok neki segíteni, hogy honnan tudja a legjobb napelemes rendszert beszerezni és el magyarázni neki újra meg újra, hogy miért jó választás egy Nap által szponzorált lagzi.