Az ACC 200, amit a nagymamám ajánlott, tényleg segített, hogy meggyógyuljak

Az én családom nagyon jó példa arra, hogyan kell egy mondattal egyik témáról a másikra ugrani, vagyis hogyan kell hosszasan veszekedni valamin, amit egy kósza mondat rögtön átterel egy másik témára, amin ismét jó lehet veszekedni. Jobban mondva, nem is veszekedni, inkább érvelni.

Nem is olyan régen történt ez az eset, ha jól emlékszem körülbelül két hete lehetett. A megújuló energia volt a téma elsősorban, aminek a keretén belül a nagybácsikám rögtön elkezdett mesélni a napelem rendszerről, amit másfél évvel ezelőtt építtetett a házára. Igaz, a történetet azóta hallottuk legalább kétszer, de azért elmondta most is, hogy mennyire jó döntés volt, hogy a megspórolt pénzét ilyen hasznos dologba fektette és, hogy azóta sem bánja. Ezzel mi is egyet értettünk, kivéve a keresztapukám, aki szerint a rendszer nem éppen igazságos, mert mikor rossz idő van, a napelem tulajdonos ugyanúgy a hálózatot használja, mint mások, akiknek nincs napelemes rendszer a házukon.

És akkor itt el is kezdődött az érvelés mellette és ellene is. Én nem igazán tudtam hozzászólni az elején, de aztán minél több mindent hallottam tőlük, annál jobban képbe kerültem, így már értettem, miről is van szó. Bár ettől függetlenül ugyanúgy nem érdekelt a dolog, mivel beteg voltam, így semmi energiám és kedvem nem volt beszállni az amúgy vicces filmbe illő jelenetekbe. Néha a beszélgetéseket hangos orrfújással és köhögéssel nyugtáztam. Mondhatom, több sem kellett, ugyanis ez elég volt ahhoz, hogy arról kezdjenek el diskurálni, hogy milyen drágák a gyógyszerek, feleslegesek, nem használnak, csak pénzkidobás, és még sorolhatnám. Persze a másik csoport a gyógyszerek mellett volt, akárcsak nagymamám, aki egyből felajánlotta, hogy ad nekem egy szuper gyógyszert, amitől pikk-pakk helyre jövök.

Kíváncsian vártam, vajon miről beszélhet, ugyanis a napokban próbálkoztam már szinte mindennel. Akkor ő azonban behozott valamit, amitől a megváltást vártam. ACC 200 volt a neve, azt mondta, hogy ez a légutakat kitisztítja rövid időn belül és nem lesz semmi bajom. Csillapítja a köhögést, és minden egyéb bajomat. Egyből megörültem, ugyanis muszáj volt gyorsan meggyógyulnom, mert számtalan dolgot el kellett intéznem akkor és nem értem rá arra, hogy napokig csak az ágyat nyomjam.

Ki is próbáltam, teába öntöttem, mert az ilyesmit csak így tudom meginni. Ha sima vízbe teszem, akkor esélytelen, hogy megigyam. Mindenki azt mondja, hogy semmi íze, meg lehet inni, csak én vagyok a finnyás. Ez lehetséges, de akkor sem tudom másképp meginni, csak ha teába öntöm bele. Pár napig ittam, egy idő után már egészen hozzászoktam. És a nagymamámnak igaza volt, tényleg hamar segített rajtam. Ugyan igaz, hogy miután pár napig ittam, a köhögésem még mindig megmaradt, de már nem volt annyira vészes, mint előtte. Ugye, hogy milyen jó, ha az ember körül mindig ott van a családja?

Bár azóta sem tudom, hogy vajon a megújuló energia kapcsán dűlőre jutottak-e, hiszen én akkor a nagymamámmal egyből a konyhába mentünk, hogy a teámat elkészítsem, amibe ugye az ACC 200 került, ami végül ténylegesen a betegségemet elmulasztotta. Nem is nagyon érdekel, nehogy aztán a végén újrakezdjék, mert akkor sosem lesz vége. Az biztos, hogy ők aztán tényleg mindenről tudnak beszélgetni, egy kisebb témáról is akár órákig diskurálnak.

Én bezzeg nem örököltem ezt a tehetséget, pedig az iskolában milyen jól jött volna. Főleg ez az érvelési technika. Mindig rá tudnak kontrázni valamire, és nem is mondanak butaságot. Lehet, hogy kiskoromban jobban kellett volna figyelnem, mikor ilyen családi összejövetelek voltak. De nem tehetek róla, valószínűleg kiskoromban nem igazán érdekelt, hogy miről beszélgetnek a felnőttek. Azonban a napelem rendszer egészen felkeltette az érdeklődésemet múltkor, utána is olvastam az interneten. Igaz, még nincsen saját házam, de lehet, hogy ha majd lesz, akkor lesz rajta napelem rendszer is.