A napenergia összehozza a családot

A szüleim nemrég vidékre költöztek és egy önfenntartó háztartást szerettek volna létrehozni, már amennyire meg tudták tenni. Így hát napelemeket vásároltak, hogy megpróbálják, ha nem is kizárólagosan, de többnyire napenergiával megoldani az otthonuk áramellátását. Én úgy gondolom, hogy ez nagyon szuper dolog, nekem is az az álmom, hogy kiköltözzek a városból és minél önfenntartóbb életmódot éljek. Szeretném hasznosítani a természet adta lehetőségeket, hiszen ezzel az opcióval nem fenyeget a kimerülésük veszélye, illetve nincsenek káros hatásai a természetre.

Amint a szüleim készen lettek a nagyobb munkálatokkal, meghívták az összes rokont egy házavató ünnepélyre. Ez elég nagy feladat, tekintve, hogy legalább 30 főt meghívtak. Mivel a rokonság elég nagy létszámú, úgy döntöttek, hogy svédasztalos ebédet fognak tartani, így mindenki többféle étel közül választhat és biztosan mindenki számára lesz megfelelő. Az különböző ételeket chafingekben tálalták, így minden melegen volt tartva és a vendégek könnyen kiszolgálhatták magukat. Amikor megkérdeztem, hogy honnan szerezték be őket, elmesélték, hogy ajánlottak nekik egy oldalt, a Hunnia Kristály kft webáruház oldalát, ahol elég jó áron találtak chafing edényeket. Először nem igazán értettem, hogy vajon miért is volt erre szükség, de ha jobban belegondolok, ők nagyon szociális emberek és nagyon sok családi összejövetelt tartanak, amiken hasznát vehetik. Emellett még rendezvények szervezésével is foglalkoznak, például motoros összejövetelek megszervezésével, amiken rengeteg embert vendégül szoktak látni.

Kíváncsiságból utána néztem a webáruháznak, mert a szüleim nagyon dicsérték. Olyan konyhai eszközök és kiegészítők szerepelnek a kínálatukban, amelyek mindenki számára hasznosak és szükségesek lehetnek. 1994 óta működő webáruház, akiknek a legfőbb szempontjuk az volt, hogy az olyan emberek is, akiknek szűkös az időbeosztása, könnyedén tudjanak vásárolni a nap bármely szakaszában.

Többféle chafing, vagy más néven asztali étel melegen tartó edény közül lehet választani. Vannak indukciós, elektromos és pasztás chafingek, de mind ugyanazt a célt szolgálják – melegen tartják az ételeket több órán át. Forma és méret tekintetében is van választék, és a fontosabb információk is elolvashatóak az oldalon.

A szüleim szerint az ügyfélszolgálaton nagyon barátságosak és segítőkészek voltak. Mivel nem tudtak dönteni, hogy melyik lenne számukra a legmegfelelőbb választás felvették velük a kapcsolatot és mindenben segítettek nekik. Majd pár nap alatt meg is kapták a megrendelt termékeket. Ők a házhoz szállítást választották, mert nagyobb csomagról volt szó, de más opciók közül is lehet választani. A webáruház kínálata nagyon széles, minden eszköz megtalálható náluk, ami szükséges lehet egy konyhába. Mindenki számára ajánlom, hogy nézzetek szét az oldalon, mert mindig lehet kincseket találni.

Nos, a családi összejövetel jól sikerült, mindenki megcsodálta a napelemeket és evett egy jót. Nem is gondolná az ember, hogy milyen hasznos lehet néhány dolog – akár egy chafing – egy rokonlátogatás során. Lehet, hogy még most is a mikró előtt állnánk sorban..