Mi mindenre használom a saját áramomat?

Még viszonylag friss és kevésbé ismert volt a megújuló energia lehetősége, amikor én már napelemeket szereltettem az otthonomra. Leginkább az motivált, hogy ezzel a természetnek segítek. Akkor még sokan nevettek rajtam, hogy ugyan hogyan fog az nekem, és mennyi áramot csinálni, de ma már mindenki elhiszi nekem, hogy az az otthonom egyetlen áramforrása és még a hibrid autómat is azzal szoktam tölteni. Sőt, a szomszédos épületre, ahol a kis családi nyomdám van, is szereltettem egy nagyobb kapacitású napelem rendszert és évek óta már ott sem fizetünk villanyszámlát. Pedig elég sok nyomtatónk működik egyszerre.

httpsnyomtatoalkatresz.hupatronhp-patron

https://nyomtatoalkatresz.hu/patron/hp-patron Erről a linkről szoktam csodálatos patronokat rendelni a napelem működtette Hp nyomtatóimba. Ezt csak azért mondom el, mert habár már sokat és sokszor meséltem a cégemről, ezt a részét még soha nem említettem.

Szeretem ezt a webshopot, mert állandó kedvezményei vannak, hiszen két bármilyen termék vásárlása esetén kedvezményesen adja őket, három termék vásárlása esetén pedig még kedvezményesebben. Természetesen ennél nem megy tovább, hiszen egy bizonyos összeg alatt már neki sem érné meg árulni azt a terméket, de ez nem gond, így is abszolút megéri. Mivel a kis nyomdám egyik specialitása, hogy fotó minőségben is nyomtatunk, ezért szoktam tintapatronokat vásárolni. Van azonban lézeres nyomtatónk is, abból is van színes is, hiszen szórólapokat is szoktunk nyomtatni, ahhoz pedig az kell. Szerencsére ezen az oldalon tonereket is árulnak. Valamint transzfereket, dobokat és fixálókat is a lézeres nyomtatókhoz. Most nem megyek bele, hogy ezek mik is azok pontosan, de nekünk bizonyos esetekben hasznosak. Be vagyok már regisztrálva az oldalra, de mivel elég sok nyomtatónk van, így gyakran változik, hogy mit rendelek, de gondolom magánszemélyek számára nagyon hasznos az, hogy a webshop megjegyzi, hogy mit rendeltél, és többet nem kell kikeresd a nyomtatód típusát, hogy választani tudj, hogy melyik patron vagy toner felel meg. Nekem ez kevésbé fontos, mert a legtöbb terméknek, amit rendelnem kell, tudom kívülről a nevét, de ha elbizonytalanodom, akkor olyan jó, hogy le tudom ellenőrizni.

Azt is imádom, hogy nincs postaköltség. Természetesen most mondhatnátok azt, hogy nekem úgyse lenne, mert egy bizonyos összegen felül minden webshopon elengedik és én biztos mindig nagy mennyiségben rendelek, de az az igazság, hogy gyakran elfelejtek ezt-azt megrendelni és ilyenkor újból akcióba kell lépnem. Na és ilyenkor van az, hogy ténylegesen imádom, hogy nincs postaköltség semmilyen rendelésre sem. Az is jó, hogy a legtöbb termék már másnap megérkezik, ha leadtam délig a rendelést, ha pedig délután teszem, akkor két munkanap múlva. Persze van olyan termék, amire két vagy három napot kell várni és van olyan is, amire egy picivel még többet, de ezeket különböző színű szimbólumokkal szokták jelölni, tehát előre ki tudom számolni mindig, hogy mire számítsak.

Szóval a cégnél ezek a nyomtatók fogyasztják a legtöbb áramot. De természetesen ott is van még ez-az, például villanybojler, légkondi, világítás, a számítógépek és a többi. De ez mind bele volt számolva és ez alapján volt megtervezve a napelem rendszer, ami a cég épületének a tetején van (ami amúgy egy sima lakóház). A mai világban egyre nehezebb kis cégként megélni, de az egyik erősségünk, amit kiszoktam emelni, pont az, hogy 100%-osan megújuló energiaforrás felhasználásával működtetjük a nem túl nagy gépparkunkat.