Napelem és klíma

Környezettudatos napelem használóként annak a híve vagyok, hogy ne fűtsünk, ha nem muszáj. A kőolaj és a földgáz úgyis csak korlátozott mennyiségben állnak a rendelkezésünkre, már így is évekkel előre elhasználtuk a rendelkezésünkre álló mennyiséget. Alternatív megoldásokat kellene keresnünk a fűtésre. A fa és széntüzelés számomra nem olyan szimpatikus mód, mivel az eltüzelt káros anyagok mind a légkörbe kerülnek, károsítva ezzel a levegő minőségét.
A megújuló energiának számos formája lehet, például szél-, víz-, vagy napenergia. Mivel a házam tetején napelemek vannak, egészen nyilvánvaló volt a számomra, hogy napelemmel szeretném megoldani az őszi időszak fűtését, és a nyári időszak hűtését is.
Mivel az áram adott a napelemnek köszönhetően, már csak azt kellett kitalálnom, mivel érjem el a kívánt hatást. Olyan eszközt szerettem volna, amivel energiát takaríthatok meg, hiszen hiába a megújuló energiaforrás, azért a napelem energiája sem végtelen.
A választást nagyban megkönnyítette az inverteres klíma akció, amit a honlapon láttam.
Az inverteres klíma egy olyan berendezés, ami kisebb helységek, lakások felfűtésére is alkalmas, nem csak a nyári hőség elleni védekezésre használható. Egy szerkezet, ami energiatakarékos fogyasztás mellett képes nem csak hideg, hanem meleg levegő fújására is. Időzíthető, nem úgy, mint a fűtésünk. Nem kell egész nap mennie ahhoz, hogy meleg legyen, mivel programozható, így elég, ha éjszaka megy, illetve akkor, ha valaki van otthon. Hiszen annak nem sok értelme van, hogy az üres lakást fűtsük, nem?
Káros anyagokat nem bocsát ki, a használata egyszerű, a levegőt is tisztítja egy légkondi, és hosszú ideig a társa lehet az embernek, megfelelő karbantartással és használattal nagyon sok ideig kitart.
Fontos, hogy milyen minőségű klímát választunk, hiszen a rossz modellek sok áramot használnak, illetve nem olyan hatékonyan fűtenek, illetve hűtenek. Az inverteres klíma csak ritkán használja a teljes kapacitását, így egész nap 50% körüli teljesítményen működik, nem kapcsol folyton ki-és be, így nincsenek áramlökések, ráadásul sokkal kellemesebb, ha egyenletes a levegőáramlás és nincsenek léghullámok. Az inverteres klímák energiafelhasználása A++ besorolású, ez azt jelenti, hogy nagyon kedvező fogyasztással működnek, nekem pedig pont egy ilyen készülékre van szükségem.

Interneten is megrendelhető, házhoz szállítják, így ha egészen elenyésző mértékben is, de csökkentik a környezetszennyezést. Azzal ellentétben, mikor minden egyes vevőjük autóval elmegy hozzájuk, több klímát tudnak eljuttatni hozzájuk egyetlen fordulóval, így a megtett táv összességében kevesebb, minimálisan ugyan, de kevesebb a kibocsátott füst, mérgező anyag mértéke.
Szeretem támogatni a magyar vállalkozásokat, az intensaklima pedig egy 25 éve Magyarországon működő cég. Országosan kiépített szervízhálózatuknak köszönhetően mindig a közelből küldenek szerelőt a telepítéshez, így szintén kevesebbet kell utazniuk, és sokkal gyorsabb is egy klíma útja a raktárból a beszerelésig.
Nem csak a telepítést végzik el, hanem a megfelelő fertőtlenítős tisztítást és időszerű karbantartásokat is vállalják, így arra sem kell külön céget keresni.
A kényelmi szempontok sem elhanyagolhatóak, kényelmes, gyors és vevőközpontú kiszolgálásuk sem elhanyagolható tényező.
Én ezek alapján választottam ki a klímámat, erről az oldalról, és azt kell, hogy mondjam, egyáltalán nem csalódtam. A szolgáltatás minősége pont olyan volt, mint amit elvártam, a klíma minőségére sincs panaszom, és a használata is pontosan olyan egyszerű, mint amilyet vártam. A plusz funkciói, mint például az idő beprogramozása pedig nagyon jól jönnek. Reggel elmegyek otthonról, akkor leállítom, és mikor hazamegyek, épp olyan idő van, amilyet szeretnék, napközben pedig nem hűt feleslegesen. A múltkori rosszabb időben pedig a fűtés funkciót is kipróbálhattam, arra sem volt panaszom.
Igaz, nem elég nagy teljesítményű ahhoz, hogy télen is ezzel fűtsek, de legalább tudom, hogy egész ősszel napenergia segítségével fűthetem fel a lakást.