Kertészkedés egy élhetőbb bolygóért

Számomra mindig nagyon fontos volt a környezetvédelem, főleg, amióta gyerekeim vannak. Nagyon szeretném, ha nekik is egy élhető bolygót tudnánk hátrahagyni, és még az unokáim, dédunokáim is élvezhessék. Éppen ezért a mindennapi életem során igyekszem olyan életet élni, hogy óvjam a bolygónkat. Az egyik ilyen fontos lépés volt, amikor kertes házba költöztünk, hogy kialakítottam egy kis veteményest, és úgy döntöttem, hogy minél több mindent igyekszem magunknak majd megtermelni. Addig sem szupermarketből veszem a zöldségeket, gyümölcsöket, illetve sokkal egészségesebb. Hiszen tudom, milyen anyagokkal lettek kezelve, permetelve. Amikor a veteményeseim csináltam, mindenképp úgy szerettem volna alakítani a dolgokat, hogy esztétikus is legyen a kertem. A kertészkedésben nagyon sokat segített nekem az, hogy találtam egy helyet, ahol Fólia, háló, zsák, műanyag termék Jó Áron beszerezhető.

Itt a nagy választékban aztán fa hatású ágyásszegélyre ugyan nem, de egy nagyon szép vas ágyásszegélyre esett a választásom. Úgy gondoltam, hogy szép éke lesz a kertemnek. Az árát elsőre kicsit borsosnak találtam. Azonban rá kellett jönnöm, hogy a többi webáruházhoz képest a gazdabolt.hu sok esetben sokkal jutányosabb áron kínálja a portékáját. Így a vas ágyásszegély maradt a végső döntés. Amikor a termékre rákattintottam, hogy pontosabb információkat olvashassak róla, akkor láthattam a gyártóját is. Megörültem, mert amatőr kertészként már ismertem ezt a céget, és eddig jó tapasztalataim voltak velük. Ha egy kicsit lejjebb görgetünk, lehet olvasni a termék jellemzőiről a leírást. De nem csak ezt, hanem egy csomó mást is megtudhatunk a leírás mellett lévő lapfülekre kattintva. Például van egy adatlap fül, és értékelések nevű is. Az értékeléseknél korábbi vásárlók írhatnak véleményt azzal kapcsolatban, hogy nekik milyen tapasztalataik vannak a termékkel kapcsolatban. Ennek nagyon örültem, mert én csak olyan helyen vásárolok, ahol olvashatok vásárlói értékeléseket is. Valahogy sosem bízom annyira a cég saját értékelésében, ezért örülök, amikor egy oldalon van ilyen funkció.

Az is nagyon tetszett, hogy ha valakinek bármi kérdése merülne fel, amire nem találja a választ, akkor a szokásos ügyfélszolgálatos e-mail cím és telefonszámon való megkeresés mellett van más lehetősége is. Ugyanis a gazdabolt.hu-n van élő chat. Én nem tudtam először, hogy mi ez, figyelmen kívül is akartam hagyni első körben, de csak nem hagyott nyugodni a dolog. Megtudtam, hogy ha a chaten írunk a Gazdaboltnak, akkor sokkal gyorsabban választ kaphatunk, hiszen munkaidőn belül az ügyfélszolgálatos kollégák olyan gyorsan válaszolnak, ahogy tudnak. Ezek mellett az egyik leghasznosabb, amit a gazdabolt.hu oldalán találtam az a Gazdabolt TV volt. Teljesen véletlen keveredtem erre a lapra, de jó sokáig elidőztem ott utána. Itt különböző rövid videók találhatók meg kertészeti praktikákról, tippekről. Szakértő emberek adják ezeket a tanácsokat, így a hitelességgel kapcsolatban nem kell bennünk legyen semmi kétség. További segítséget nyújt az is, hogy a Szaktanácsok lapon kérdéseket lehet feltenni ezeknek a szakértőknek, akik aztán megválaszolják azt. Szerintem érdemes előtte végigböngészni a már korábban feltett kérdéseket, hiszen lehet, hogy ott megtaláljuk a választ. Ezzel egy kis időt és energiát spórolhatunk meg mind magunknak, mint a szakértőknek. Nagyon örülök, hogy rátaláltam a gazdabolt.hu – ra, mert végül tökéletes lett a vas ágyásszegély, amit rendeltem, igazi éke a kertemnek. A vendégeim is mindig megcsodálják, én meg büszkén osztom meg velük a beszerzési hely nevét.