Napelem rendszer, és a napelem működése

Nagy izgalom van a családban, mert jövő héten jönnek hozzánk a szerelők, és végre nekünk is lesz napelem a házon.

A fejlesztés

Régi álmunk válik ezzel valóra, hogy ha sikerül végre felszerelni. Persze nem mehet minden olyan egyszerűen, és gyorsan, ahogy mi szeretnénk, hiszen a bürokrácia nem engedi. Minden hetekbe, vagy éppen hónapokba telik.

De kezdem az elején. Egy kisvárosban lakunk a családommal. A férjemnek itthon van műhelye, így szerencsére itt dolgozik. Amikor a házat vásároltuk, a fő szempont volt az, hogy ezt is nézzük, hisz egy műhelyt szerettünk volna kialakítani. A telek igen alkalmas volt rá, mert beljebb az úttól volt egy kis ház, de előtte egy elég nagy szabad terület. Persze voltak ennél jobb házak is, de nem volt olyan egyszerű ennek a kivitelezése. Itt a telek jó lett volna, és az adottságok is, de a ház volt kicsi. Ahol pedig a ház volt jó, ott a telket kellett volna egy kicsit átvariálni. Én mindenképpen azt szerettem volna, hogy előre menjen a műhely, még ha kicsit csúnyítja is a látképet, viszont akkor mi hátul zavartalanul élhetünk, és a gyerekek is zavartalanul játszhatnak.

Végül az mellett döntöttünk, hogy a kis házas telket vesszük meg, elleszünk benne, apránként megcsináljuk, de így marad akkor pénz a műhelynek a felépítésére is, és így ott lesz ahol mi szeretnénk. Azt gondolom igen jó döntést hoztunk amikor így tettünk.

Látni kellene, így leírni elég nehéz, hogy hogyan sikerült megoldani mindent úgy, hogy jó legyen.

A telek felépítése

A műhely ugye mint említettem előre került. Az út a telek jobb oldalán fut végig, ezt meg is hagytuk teljesen végig, így hátra is be lehet menni teljesen kocsival. Ezt általában igyekszünk szabadon hagyni, így minden gond nélkül tudok közlekedni. A műhely is zavartalanul tud működni. Ami pedig a legcsodásabb, hogy húztunk végül egy fa kerítést azért, hogy el válasszuk a két részt egymástól. Így nem kell attól tartanom, hogy a gyerekek mibe esnek el éppen, ott játszanak, ahol szabad.site-474811_640

Igaz, hogy a ház még nem túl nagy, nekünk még nincs hálószobánk, a nappaliban alszunk, de nem baj, mert így a gyerekeknek van külön szobája. A ház jelenleg csak 2 szobás, ezért is tervezzük majd bővíteni, hogy legyen nekünk is majd egy hálószobánk.

Persze nem megy minden egyszerre, így most ezzel gazdálkodunk. Míg a férjem itthon dolgozik, és nyelvtanárként dolgozom. Sok érdekes cikk van mindenfelé az interneten a nyelvtanárokról, ez nekem nagyon tetszik.

A munka

Szerencsére a műhely jól megy, és megérte felépíteni. Igaz még azt a pénzt nem hozta vissza amit ráfordítottunk, de azzal, hogy megépítettük, növeltük a telek értékét is.

Én sem panaszkodhatok, ami azt illeti, hiszen manapság egyre több külföldre készülő tanítványom van. Ugyan úgy, mint ahogy itt is írnak a külföldi munkákról. Te gondolkodtál már azon, hogy kimenj dolgozni?

Nekem szerencsére nem kellett soha ezen gondolkodnom, jó munkám volt mindig. Ez mellett pedig a gyerekeket is meg tudom oldani gond nélkül.

A szerelés napja

Mint fentebb említettem, már régi vágyunk teljesül ezzel. Ahogy közeledett a napja, esküszöm, legalább annyira izgultam, mint amit itt is írnak.

Emlékszem, amikor jött a felmérő ember először, annyi mindent kérdeztem még szerencsétlentől, hogy mi hogyan, a napelem működése… minden érdekelt. A férjem mondta már, hogy ne kérdezzek annyit.

Végül ez a nap is elérkezett, hogy nemsokára mi is napelem tulajdonosok leszünk.