A nomád nyaralás, és a párom ajándéka

A nyári programok tárháza végtelen, ám a párommal idén valami rendhagyó nyaralásra szerettünk volna menni, ami teljese mértékben eltér a hagyományostól. Találtunk egy olyan helyet, ami egyfajta táborként működik, természetközpontú, és minden tekintetben környezetbarát. Kicsit nomádnak mondanám, de már megtalálhatóak a modern, megújuló energiát felhasználó technológiák. Amiben viszont hagyományőrzők, az a vadászás-gyűjtögetés, mivel a hely esszenciája ebben rejlik: átélni az őseink életmódját. A párom családja mindig is otthon volt a vadászatban, ezért tőle nem állt távolt, viszont én úgy döntöttem, hogy maximum a gyűjtögetésben leszek hajlandó részt venni. Közben kieszeltem azt, hogy még a nyaralás előtt meglepem őt egy új vadásztáskával, mivel a régi már nem csak lyukas, hanem olyan ramatyul néz ki, hogy már csak nagyon erős jóindulattal nevezhető táskának.

vadasztaska    Eleinte tanácstalan voltam, hogy hol lehet kapni ilyen vadásztáskát, de végül találtam egy bagbox nevű webshopot, ahol kifejezetten ilyen speciális táskákat forgalmaznak. Hatalmas volt a választék, először nem is tudtam, hogy milyet válasszak, de mivel a párom eléggé ragaszkodik a régi, megszokott tárgyaihoz, ezért próbáltam olyat választani, ami a leginkább hasonlít a meglévőre. Azt a táskát még az apjától kapta, és van rajta egy szarvas. A kínálatban is találtam több, mintás vadásztáskát, és volt köztük olyan is, amin szarvas van. A párom amúgy is a szarvasokat kedveli a legjobban, úgyhogy igencsak hamar megtaláltam a megfelelő ajándékot. Meg is rendeltem, amit 1 héten belül házhoz szállítottak. Itt kellett egy kicsit ügyeskednem, nehogy pont akkor jöjjön a futár, amikor a párom is otthon van, úgyhogy kénytelen voltam úgy szervezni az egészet, mintha valami titkos bevetés lenne. Az izgalmak után, megérkezett a táska, és ezt kell, hogy mondjam, igazán tetszetős darab volt. Már csak abban kellett reménykednem, hogy a párom nem sértődik meg, hogy le akarom cserélni a régit, amihez annyira ragaszkodik.

Valamit vagy megérzett a párom az ügyködésből, vagy tényleg elérkezettnek látta az időt, de egyik nap azt mondta nekem, hogy talán kéne egy új vadásztáska. Hát, nekem se kellett több, elővettem a szekrényből a meglepetést, és odaadtam. Kikerekedtek a szemei, de látszólag fel is csillant, mert megtetszett neki, amit én hatalmas sikerként könyveltem el.
Aztán jött a nyaralás a táborban, ahol a napelemes jurtákon kívül, esővíz újrahasznosító rendszer is volt, amelyek tanulmányozásával több időt töltöttem az első napokban, mint magával a gyűjtögetéssel. A párom persze ment vadászni a többi férfival, és büszkén mutogatta az új vadásztáskáját, a többiek pedig a csodájára jártak. Az egyik hölgy meg is kérdezte tőlem, hogy hol vettem, mert ő az édesapját szeretné meglepni egy hasonlóval. Meg is mutattam neki titokban (ugyanis a tábor területén tilos volt telefont használni) a webshopot, ahol nem csak azokon a táskákon, hanem más kiegészítőkön is megakadt a szeme. Többek között kinézett magának egy orvosi táskát, ugyanis ő praktizál, és sosincs ideje elmenni, hogy nézzen magának egy újat, elsősorban nagyobbat.  Így történt az, hogy ez a hölgy kapásból két táskát is vett a honlapon, a párom pedig mosolyogva hozta az elejtett vadat, amiből közösen készítettünk vadpörköltet. Az biztos, hogy átéltük őseink életvitelét, illetve rendhagyó volt a nyaralásunk, de a vége felé már hiányzott a megszokott komfort, és egy rendes ágy.